Wysłany: 2008-08-22, 12:57 [MOC] Blue Arrow
Witam :D
Prezentuje moja wersję wyścigowego ciągnika siodłowego :)
Do napędu wykorzystałem PF XL a do skrętu PF medium. Model posiada niezależne zawieszenie przednich kół natomiast tylna oś zawieszona jest na kolebce.
Napędzana jest tylko tylna oś ;P
Zdjęcia:
Kabelki niestety nie pochowane ;P za to batery box ładnie się wkomponował w kabinę :D
Na tym zdjęciu widać zawieszenie.
Niestety ciężarówka ma problemy ze skręcaniem, co widać na filmiku. Muszę jeszcze nad tym popracować.
Galeria
I filmik
Pozdrawiam.
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Sariel napisał/a:
Na potęgę posępnego Longera, mocy przybywaj...
Ostatnio zmieniony przez Bobofrutx 2008-08-22, 13:05, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2007 Wpisy: 5197 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-22, 13:56
Kurczę, cały czas ją oglądam, cholernie mi się Twoja ciężarówka podoba :) Ładna, zgrabna, i z fajnie rozegranymi kolorami. Też mi się wydaje, że inne ustawienie przednich kół poprawiłoby promień skrętu. Jest szansa, żebyś zważył całość?
Fajny wozik :)
Ale jak na strzałę to czy nie jest za krótki? ;)
Nieźle poupychane mechanizmy (tył kabiny fajny), po widoku spodu można by śie spodziewać czegoś niezgrabnego, a jednak wygląda bardzo fajnie :)
No i kolory ładne ma :)
No... pod względem technicznym jest super, lecz pod wizualnym już nie...
Czuć lekki niedosyt, patrząc na Twoje wcześniejsze prace, ale wcale to nie oznacza że jest zły. Jest dobry. :)
Mam nadzieję, że popracujesz jeszcze nad wyglądem!
Pozdrawiam!
PS: Czy ktoś z jadących do Kielc 30 sierpnia, jest w stanie wybudować taką ciężarówkę? Moglibyśmy tam zorganizować pierwsze takie zawody, nawet na placu przed muzeum!
Jakby co, to ja jestem chętny!
Ostatnio zmieniony przez pitrek02 2008-08-22, 16:11, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2004 Wpisy: 1181 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2008-08-22, 17:08
Na placu muzeum nie bardzo - tam jest kostka i bardzo by wam ciężarówki skakały, ale w akademiku możecie spokojnie robić wyścigi (nawet wyścig 24 godzinny :) - korytarz to kwadrat w końcu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum