Niestety przyspieszacz cząstek działał tylko na prostych i w miarę równych odcinkach......
Więc król musiał znaleźć inny środek transportu......
Alchemicy odkryli tajemnicze powietrze, które po umieszczeniu w komorze unosiło ją....
Niestety oprócz sterczenia w powietrzu maszyna nic innego nie robiła....
Umieszczenie w niej napędu parowego zbytnio obciążyłoby kosz a poza tym byłoby nie ekonomiczne.....
Musiano znaleźć lekki i ekonomiczny napęd do śmigieł.....
I znaleziono a mianowicie...
Owce!!!!!
Owce po podłączeniu do taśmociągu były o tyle lekkie i ekonomiczne (byle trawa je zadowoli), aby napędzać statek....
Król polecił, aby przerobić stary i zrujnowany zamek na wzgórzu w.... platformę lądowniczą....
Ciekawa, ładnie zrobiona konstrukcja.
Owce jako siła napędowa ;D
Jedyne co mi się nie podoba to ta bionicle'owa puszka,jakoś tak sztucznie wygląda.
Ogólnie mi się podoba, może ktoś inny się do czegoś przyczepi :P.
P.S.
Świetna ta fajka ;]
_________________ W Garażu : Ciekawe..
bot [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-26, 10:51
Nexus 7 napisał/a:
Premia +2 punkty
Premia przyznana bedzie za pokazanie pojazdu z napedem INNYM niz silnik smiglowy, turbosmiglowy, odrzutowy
SF: jak powyzej + zabronione sa silniki pulsacyjne, plazmowe, antygrawy
Fantasy: zabroniony jest naped magiczny i "potworny" tzn. pojazd nie moze byc zbudowany na bazie smoka czy innej potwory.
Nie jest napisane ,że w fantasy nie wolno mieć śmigieł. Nie wolno mieć ich tylko w przypadku teraźniejszości i SF.
Strasznie umowne te owce...
Sa tak malutkie i kwadratowe, ze wygladaja jak kartony mleka, bez obrazy... :)
I w jaki sposób te kartoniki maja napedzac taki potezny zeppelin-puszkolin? One sa opalem do pieca?
_________________ Cierpię na Dark Age Light - nie mam siły, nie buduję, ledwo tylko coś kupuję i na razie chowam do szafy. Lego daj pani.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum