Hejka:D
Co można zrobić w wolny łikęd? Oczywiście coś sobie zbudować:) Większość tego typu MOCy "relaksacyjnych" nie wrzucam na forum, ale ten wyszedł mi (wydaje mi się) całkiem ładnie.
Jest to ratusz w malutkim miasteczku Black Rock. Jest to spory, klocowaty, drewniany budynek wzniesiony ok 1850 roku, deski już co prawda zszarzały, sam ratusz jest ruderą, ale nikt nie ma pieniędzy by wznieść nowy. Dlatego dalej burmistrz musi z niego korzystać:)
...łapówka :P
Teren mało urozmaicony, wiem, ale przecież to taki MOC robiony z nudów:) Swoją drogą ściany zrobiłem wg swojego pomysłu, jeszcze nigdzie nie widziałem takiego rozwiązania:P
Ściany wyglądają interesująco...
Czy to nie są ''schodki'' zrobione z tiles i płytek + mocowanie powstałych w ten sposób paneli do pozycji pionowej? :)
Witam
bardzo ciekawy MOCyk. Fajnie rozwiązanie z tą ścianą, wygląda jak faktycznie zrobiona z desek. Podoba mi się też pomysł z podstawą.
Jedyne co mnie kuje w oczy to za dużo wartość ISO na zdjęciach.
Więcej takich proszę, gdyż lubię klimat w stylu Western, a szczególnie budynki z tej serii.
Ostatnio zmieniony przez rourk3 2011-01-08, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo ciekawy pomysł z ta ściną :D Może gdybyś sie postarał urozmaicić ta powierzchnie przed ratuszem, byłoby ciekawiej, bo teraz strasznie tam płasko :)
Wiek: 30 Dołączył: 03 Maj 2006 Wpisy: 851 Skąd: Układ Mendelejewa
Wysłany: 2008-11-21, 19:29
Sympatyczne, choć kształtem przypomina mi to nastawnię kolejową (muhahahahaha ;->). Ściany to fajny pomysł, podoba mi się też wręczanie łapówki. Takie.. stereotypowe ;-)
_________________ Nobody wants him, they just turn their heads
Nobody helps him, now he has his revenge!
Łał - bardzo fajny patent z tą schodkową ścianą...
A jeszcze mam pytanie - jak się się trzyma lampa? Tam jakiś halfpin jest od spodu w tym przezroczystym-żółtym round bricku?
_________________ Zdrufko, Ciamek
rh [Usunięty]
Wysłany: 2008-11-21, 20:29
Ooo .. Mikołaj no jestem mile zaskoczony :) to mi się naprawdę podoba ;) Jak na MOC z nudów to rewelacja ;)
Świetnie wygląda ta ściana. Jedyne do czego bym się przyczepił to brak jakiejś ścieżki. Jednak wydaje mi się, że jednak na dzikim zachodzie dawało się w miarę spokojnie odróżnić to, co było ścieżką, a to co jest pozostałą ziemią, ale właściwie to już tak na siłę :)
TruckeR napisał/a:
podoba mi się też wręczanie łapówki. Takie.. stereotypowe ;-)
Raczej bym powiedział ... życiowe ... w końcu taki "dziki zachód" wciąż obowiązuje u nas ...
_________________ Ze smutku wory pod oczami jak Panasewicz.
Hippotam [Usunięty]
Wysłany: 2008-11-22, 09:55
Bardzo ładne. Pomysł na ściany rewelacyjny. Widzę że podstawka zrobiona SNOTem - czyżby piaskowy domek?
Nie pasują mi tutaj drzwi - jeśli to ratusz to powinny być centralnie, a nie z boku budynku. No i nad drzwiami przydałby się zegar. A jakbyś jeszcze podniósł budynek o dwa-trzy bricki i dorobił schodki, to juz nie mialbym sie do czego przyczepiac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum