Mustanga chciałem zbudować od bardzo, bardzo dawna. Powód był prosty: skoro buduję auta czemu by nie zbudować mojego ulubionego.
Początkowo był to rocznik 1967. światła były tylne zrobione z serków, a maska była nieco dłuższa. I tu nastąpił problem z dachem - brak odpowiedniego skosu (1x4 - dostępny jedynie w kilku drogich zestawach) sprawił, że musiałem przerobić autko(kabriolet nie wchodzil w grę).
Więc postanowiłem zbudować Shelby 350 z 1965. Pomysł był dobry, ale zabrakło tym razem niebieskich tiles:D
Co więc powstało?
Mustang 1965. Fastback. Światła na grillu jak w Shelby (strasznie mi się spodobały). Światła tylne - kwadratowe z chromowanym przedziałkiem (wersje po 1967 miały trochę wklęsły tył przez co światła też były inne.
Model ma kręcące się kółka, wnętrze i się nie rozpada (raczej):D Powstawał sporo ponad dwa miesiące - wiecznie coś poprawiałem (nadal mam wrażenie, że parę rzeczy nie jest tak jak bym chciał, ale to chyba jakaś mustangofobia:D) i zmagałem się z brakami w częściach.
Specjalne podziękowania należą się:
Poznańskiej Ekipie, w szczególności Przemkowi i PiotrkowiB.
Dobra, parę zdjęć na zachętę:
Niektóre zdjęcia robione na dworze mają parę wad np. wykrzywiony dach lub niedociśnięty klocek, ale to przez to przenoszenie modelu z miejsca na miejsce...
"stars in black..."
Wysłany: 2009-07-01, 14:00
Super!
Tylko jak ci mówiłem - dioramki do niego trzeba!
A szkoda że nie pasował skos 1x4 ode mnie.
Mimo wszystko uważam, że to twój dotychczas najlepszy samochód!
Pozdrawiam!
Rewelacyjny model!
Moim zdaniem to najlepszy mustang dla minifigów, jak do tej pory!
Nie podobają mi się jedynie naklejki na tylnych reflektorach. Jakieś takie krzywe są... :/
BTW, zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego Twój model ma tak mało komentarzy?!
Już prawie pięć dni, a tu raptem trzy opinie...
Ostatnio zmieniony przez pitrek02 2009-07-05, 16:56, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum