[MOC] Model Team Street Racer
Moderator: Mod Team
kiedyś widziałem u kolegi jak zbudował zestaw z otwieraną klapą silnika
on zamontował zembatkę do klapy i miejsca gdzie to zamocujesz mocowanie drugą najlepiej przy rogach i tak samo z drugiej strony .Klapę bagażnika można też tak zrobić Pewnie zaraz będziesz mnie pytał jak tym sterować najlepiej jakąś korbą przy panelu kierownicy a z tyłu za siedzeniemi jak masz to możesz mikro silniczek dać będzie bardziej efektywnie
a do pochyłości wcale nie musisz dawać jednej płytki pod kątem daj kilka nałżonych na siebie ostatnią linią płytki jak przyjade od rodziny jutro to na weekend zrobie coś takiego i dam zdjęcia .Co doo drzwi to się zgadzam bardziej dynamiczna konstrukcja
Co do klapy to możesz rozwiązać sprawę atrapą silnika lub jakimiś cylindrami wystającą nad klape lub zabudować całą powierzchnie i nie dawać klapy .Zrobie ci kilka konstrukcji ja nie pojadę do babci .
PS. Zmień tą kierownice mi coś niepasuje
on zamontował zembatkę do klapy i miejsca gdzie to zamocujesz mocowanie drugą najlepiej przy rogach i tak samo z drugiej strony .Klapę bagażnika można też tak zrobić Pewnie zaraz będziesz mnie pytał jak tym sterować najlepiej jakąś korbą przy panelu kierownicy a z tyłu za siedzeniemi jak masz to możesz mikro silniczek dać będzie bardziej efektywnie
Co do klapy to możesz rozwiązać sprawę atrapą silnika lub jakimiś cylindrami wystającą nad klape lub zabudować całą powierzchnie i nie dawać klapy .Zrobie ci kilka konstrukcji ja nie pojadę do babci .
PS. Zmień tą kierownice mi coś niepasuje
- Paweł
- VIP
- HELF: starwarsmaniak
- Kontakt:
-
Nie umiem sobie tego wyobrazić. Możesz zrobić jakiś schematScaner pisze:A próbowałeś zamontować to "do góry nogami"?
Tzn. belka z axle joiner perdicular od spodu zamiast z góry i na to gear rack.
Nie wydaje. Jak to zmienićScaner pisze:P.S. Czy mi się wydaje czy kierownica obraca się w złą stronę?
Nic lepszego niż LEGO mój kolego
Pozdrawiam:
Paweł
Pozdrawiam:
Paweł
Nowy schemat, z kierownicą już sam pokombinuj, powiem tylko tyle że zębatka poruszająca belkę musi być na środku albo nie będzie dało się normalnie skręcać.
Edit:
Rama to tylko przykład mocowania, może byc wyżej etc...
Edit:
Rama to tylko przykład mocowania, może byc wyżej etc...
Ostatnio zmieniony 2006-12-28, 15:16 przez Scaner, łącznie zmieniany 2 razy.
Koparka tu, koparka tam, i ja też koparkę mam
.
Pierwszy projekt - 8043 + pneumatyka.

Pierwszy projekt - 8043 + pneumatyka.
- Paweł
- VIP
- Kontakt:
-
Nie, wbrew pozorom jeszcze brnę. Oto fotka. jeszcze parę poprawek.
http://www.brickshelf.com/gallery/starw ... 0_2026.jpg
http://www.brickshelf.com/gallery/starw ... 0_2026.jpg
Pozdrawiam:
Paweł
Pozdrawiam:
Paweł
- Paweł
- VIP
- Kontakt:
-
Brummm: http://www.brickshelf.com/gallery/starw ... 0_2028.jpg
Proszę wszystkich o uwagi, co poprawić (tylko w miarę granicy rozsądku
). Prawdopodobnie do wersja ostateczna, jeszcze tylko parę poprawek (wiem, mówię już tak od 2 tygodni
)
Proszę wszystkich o uwagi, co poprawić (tylko w miarę granicy rozsądku
Pozdrawiam:
Paweł
Pozdrawiam:
Paweł
- Jonder_qind
- HELF: Jonderqind
-
- Maciej Drwięga
- HELF: maciejd
- : maciej_drwiega
- : costamcostam
-
Zmienił bym krawędź przedniego nadkola - jest zbyt ścięta po prostu, dziura przy krawędzi maski przy przedinm słupku też drażni oko no i ten migacz z boku wygląda jak z Żuka albo Nysy... zamiast tego bricka i okrągłego światła wstaw tam czerwonego płytkę 1x1, zółte światełko 1x1 i znów czerwoną płytkę... Powinno być lepiej. Możesz też pokusić się o światełka takie jak te gabarytowe w Hummerze El-Caracho: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=140067.
Poza tymi detalami model mi się podoba
Poza tymi detalami model mi się podoba
Maciej
-----
Na warsztacie kolejowo, ale jeszcze nie wiem co... pewnie kawałek bocznicy kolejowej, na ten cały bałagan.
-----
Na warsztacie kolejowo, ale jeszcze nie wiem co... pewnie kawałek bocznicy kolejowej, na ten cały bałagan.
- Paweł
- VIP
- Kontakt:
-
Przykro mi, ale sytuacja krytycznaJonder_qind pisze:Te lusterka wyglądają jakby miały ścianać głowy przechodniomTrochę za duże i odstające.
Co proponujeszMaciej Drwięga pisze:Zmienił bym krawędź przedniego nadkola - jest zbyt ścięta po prostu,
...to. Nie wiem czy o to to, ale to ten prześwit między maską, a karoseriąMaciej Drwięga pisze:dziura przy krawędzi maski przy przedinm słupku
No co Ty. To w końcu SNOTMaciej Drwięga pisze:czerwonego płytkę 1x1, zółte światełko 1x1 i znów czerwoną płytkę
Szkoda, że link nie działa. Ale zajrzałem w galerię El-Caracho. Chodzi o okrągłe światłaMaciej Drwięga pisze:Możesz też pokusić się o światełka takie jak te gabarytowe w Hummerze El-Caracho: http://www.brickshelf.com...y.cgi?f=140067.
Ostatnio zmieniony 2007-01-18, 10:54 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam:
Paweł
Pozdrawiam:
Paweł