Dzień dobry!
Dzisiaj połączenie moich dwóch pasji.
Jak zapewne część z Was wie, jestem wkręcony w piwa rzemieślnicze. Najbardziej odczuwają to osoby z Wrocławia, które na integracje zawsze ściągam do lokali z ciekawszym piwem. Ostatnio odczuły to też Krakusy.
Sama praca powstała pod piwną imprezę, Beer Geek Madness, na której wystawię się razem z dwójką innych AFOLi, których zapewne znacie :) Będziemy pokazywać swoje prace obok np. tatuażystów i ludzi zajmującymi się customowymi motocyklami. Będzie ciekawie.
Wracając do samej pracy. Mój debiut w nieco większej formie w mikroskali. Główną inspiracją był wrocławski Browar Stu Mostów, ale oczywiście wszystko zrobiłem po swojemu, bo tak. Mam nadzieję, że jakoś to wyszło. Założenie miałem takie, że żadnych zamówień na bricklinku nie będę robił.
Zdjęcie:
microbrewery by Scrat_
[MOC] Minibrowar
Moderatorzy: Mod Team, Mod Team
Mikroskala. Na ludziki to musiałoby być z 4 razy większe :)Karol pisze:Troszkę za pusto tu, nie dałoby rady jakichś minifigów dorzucić?
To jest minibrowar(rzemieślniczy) w domyśle i z nazwy :) Stąd też mniejsza ilość kadzi. Zdjęcie, które podrzuciłeś pochodzi prawdopdobnie z jakiegoś koncernowego browaru, czyli raczej spoza mojego kręgu zainteresowań piwnych. A w beczkach jest piwo. Są gatunki, które często leżakuje się w beczkach po whiskey czy winie. Np. imperiat stout, barley wine czy też black IPA i inne.SERVATOR pisze:Jak dla mnie jest trochę za mało kadzi.
A w tych beczkach co jest?
W małym lokalu w Spiżu na wrocławskim rynku widziałem dwie kadzie.
W Browarze Stu Mostów też są dwie.
A piwa się nie leżakuje przy produkcji bo zwyczajnie utrudniałaby poruszanie po "hali". Spróbuj przesunąć je pod jakąś ścianę.
BTW. Sam próbowałeś zrobić jakąś warkę w domu?
W Browarze Stu Mostów też są dwie.
A piwa się nie leżakuje przy produkcji bo zwyczajnie utrudniałaby poruszanie po "hali". Spróbuj przesunąć je pod jakąś ścianę.
BTW. Sam próbowałeś zrobić jakąś warkę w domu?
Ostatnio zmieniony 2015-02-20, 18:21 przez SERVATOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Karol, zdarza się nawet najlepszym ;)
SERVATOR, ale z kolei w nowym browarze Artezana jest jedna. Zresztą w Browarze Stu Mostów też. Nie przyjrzałeś się zdjęciu, są podpisy na nich, bo jedna z tych kadzi to jest kocioł zacierno-warzelny, a drugi to kadź filtracyjna. Tak samo w tej samej hali trzymają tanki(w Artezanie), bo jest ciasno. Trzeci zbiornik to jest tak zwany whirlpool, nie pytaj mnie jeszcze o to :)
Warzyć w domu, nie warzyłem. Jestem biernym konsumentem. Chciałem, ale nie mogę znaleźć na to czasu. Wolę jednak budować.
SERVATOR, ale z kolei w nowym browarze Artezana jest jedna. Zresztą w Browarze Stu Mostów też. Nie przyjrzałeś się zdjęciu, są podpisy na nich, bo jedna z tych kadzi to jest kocioł zacierno-warzelny, a drugi to kadź filtracyjna. Tak samo w tej samej hali trzymają tanki(w Artezanie), bo jest ciasno. Trzeci zbiornik to jest tak zwany whirlpool, nie pytaj mnie jeszcze o to :)
Warzyć w domu, nie warzyłem. Jestem biernym konsumentem. Chciałem, ale nie mogę znaleźć na to czasu. Wolę jednak budować.
Ostatnio zmieniony 2015-02-20, 18:47 przez Scrat, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy mnie oczy mylą czy to browar w Warce?:P. Jeśli tak to w tych kadziach przygotowuje się piwo. Osobiście nie polecam dotykać obudowy - można się poparzyć.SERVATOR pisze:Ogólnie fajny temat i najważniejsze elementy są na swoim miejscu. Jak dla mnie jest trochę za mało kadzi.
A w tych beczkach co jest?
Obrazek