Stara "szóstka" to mój odwieczny mokry sen który mam nadzieje się kiedyś spełni. Zrobienie bety jako alternatywnego modelu pojawia się u mnie z każdym zestawem. Z Mustanga próbowałem zrobić E46 ale nie wyglądało to zbyt dobrze. Porsche 10295 było niemal idealną bazą dla M1 w wersji Procar. Mnogość wszystkich załamań jest tak duża że budując nawet moca bez ograniczeń klockowych jest dużym wyzwaniem w tej skali. Do tematu może jeszcze wrócę. Rozważałem jeszcze E30 M3 z Camaro ale Firas chyba mnie uprzedzi. Ostatecznie uparłem się na tego nieszczęsnego Deloreana że da się zrobić z niego inny szary samochód. No więc nie da się a moje E24 dobitnie to pokazuję. Przód tak bardzo mi się podobał że zaakceptowałem wszystkie kompromisy jakie się pojawiły po drodze a było ich mnóstwo. Czarny dach, wystające bebechy po wewnętrznej stronie maski i klapy bagażnika. Kilka niezwykle delikatnych elementów jak tylne błotniki i mocowanie dachu. Wizualne niedociągnięcia w postaci bardzo umownej atrapy silnika i koszmarnego wnętrza bagażnika. Nie licząc rekiniego dzioba z którego jestem bardzo zadowolony, udało mi się za to oddać całkiem przyzwoicie sylwetkę całości i zastosować kilka funkcji - otwierane drzwi, bagażnik i maska uchylana do przodu. Dwa modele z Deloreana to moje maksimum a teraz czas wrócic do LP800 z 10295.

Dane techniczne
Rebuild zestawu 10300 Back to the Future Time Machine
Model: BMW E24 M6
Części: 1413 - użyte również części zapasowe
Wysokość: 13 studów (10 bricków i 2 platey)
Szerokość: 16 studów (z lusterkami 20 studów)
Długość: 45studów
Funkcje: Otwierane drzwi, maska i bagażnik
Instrukcja: 540 kroków na 366 stronach.
Flickr
Bricksafe
Rebrickable