Z jakiegoś powodu zauroczył mnie zestaw 40644 Pinata. Z jakiegoś też powodu przyszło mi do głowy że jak coś należy okładać kijem żeby się rozpękło i wylało wnętrzności, to należy z tego zrobić zombie. I tak powstała ta mała bzdurka, czyli nie tyle MOC co bardziej mod, gdzie Pinata ma za sobą ciężki miesiąc a po rozpęknięciu się wylewają się z niej flaczki i ludzka czaszka. Prawda że urocze? Próbowałem zgłosić na Ideas, ale niestety Lego stwierdziło że jest "overlap with Pinata IP". Ich strata.
Przyznam że nie jestem fanem zombie, mimo że Amerykanie mają obsesję na punkcie tego konceptu.
Co do samej pracy mam mieszane odczucia. Na początek co mi się podoba - zastosowanie elementów niebędących płytką bądź brickiem.
Natomiast niesamowicie szeroka gama kolorów połączona z pikselowym wyglądem piniaty nie wywiera na mnie wielkiego wrażenia, znacznie chętniej bym zobaczył bardziej ograniczoną paletę reprezentującą "ubranko" piniaty oraz więcej fatygi materiału, podarcia i przetarcia z prześwitującym mięsem czy kośćmi, rozwinięcie pomysłu jaki zastosowałeś w nogach.