A tak na poważnie niestety w tym roku miałem dostęp do klocków jedynie przez dwa miesiące (studia), więc budować mogę co najwyżej w Stud.io, a to najgorszy CAD jaki w życiu widziałem...

Koniec narzekania. Prezentuję moje postępy w budowie sceny z serialu Andor, a dokładniej z więzienia z drugiej połowy serialu, gdzie osadzeni byli zmuszeni do niewolniczej pracy na 12-godzinnych zmianach. Do zbudowania zainspirował mnie poniższy mem, od którego na dodatek pożyczyłem (i zmodyfikowałem) projekt samego urządzenia jakie więźniowie konstruują

Stąd również tytuł pracy.
Stoły w oryginale wyglądały jak poniżej i tak, zawsze były zasłonięte więźniami a to najlepsze ujęcie jakie mogłem znaleźć.
Co ciekawe, skonstruowanie podłogi tak żeby z każdej strony wyglądała praktycznie tak samo okazało się nie lada wyzwaniem. Ostatecznie udało mi się ten cel osiągnąć, jednakże kosztem tego oto labiryntu przekombinowania (stworzenie jego brzegów wymagało dwóch godzin główkowania):

Planuję dodać trochę ścian oraz koniecznie klawisza w czarnym mundurze niekojarzącym się z nazistowskim reżimem. Dajcie znać co myślicie o pracy.