Szerokość mi wyszła niestety niestandardowa - 40 studów. Mam nadzieję, że się zmieści.
Ludziki najpierw ustawiał pimpur a potem połowę zdjąłem i oto są zdjęcia:

W sumie z tyłu prawie nic nie ma ale co tam:

Galeria , gdzie jeszcze jest 5 zdjęć.
Moderator: Mod Team
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach
PatrykZ pisze:Wywaliłbym tylko te czerwone zawiasy z dwuskrzydłowej bramy do magazynu - jakoś strasznie walą po oczach.
Macie rację, muszę dopisać do listy zakupów brązowe zawiasySMIGOL pisze:Faktycznie czerwone zawiasy wala po oczach.
Toltomeja pisze:Tylko podłoże takie łyse. Tył też
misiek pisze:Brakuje trochę śmieci dookoła, jakichś krzaków, kurzu
Też racja. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że na początku wszystko zbudowałem na płytkach 40 x 16. Dopiero jak pimpur zaczął ustawiać ludziki to podłożyliśmy większą podstawę. Poza tym płaskie tany prawie wszystkie mi poszły do piachu w pitwie i nie mam z czego zrobić nawet koleiny na drodze. Mam nadzieję, że jak zaczniemy ustawiać wszystko w Krk to jakieś minimalne nierówności dorobią się na miejscu. Kurz też zdąży na pracy osiąść do tego czasu:)pit pisze:Podłoże faktycznie trochę płaskie
Nie wiem, czy tego fotela już gdzieś u kogoś nie widziałem. Ale może dziadka wystawię do wojen ludzików?pit pisze:Pokazałbyś z bliska brodacza na fotelu, a w szczególności fotel - fajny pomysł z tymi batami.
Starałem się ale nie wyszło. Przepraszam:(kris kelvin pisze:Nie można budować po bożemu? Na powierzchni 32x32 albo 32x64?
Taki był mw zamiar:)Emaleth pisze:Mi najbardziej podoba się uśmiechnięty Indianin, jakby się cieszył że biali się wybiją bez jego pomocy
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach
Mam sporo, mogę Ci pożyczyć.glaz_pimpur pisze:muszę dopisać do listy zakupów brązowe zawiasy
kris kelvin pisze:Najpierw Zgredek, teraz Ty. Nie można budować po bożemu? Na powierzchni 32x32 albo 32x64?
Chciałeś to masz.kris kelvin pisze:Jak to na Dzikim Zachodzie.
Przystawiasz mi lufę do skroni i cedzisz przez zaciśnięte zęby: "Robimy po mojemu, albo jeden z nas i nie będę to ja, zaraz spotka się ze swoim Stwórcą".
I po prostu budujesz :)
Wtedy świat był prosty. Trzymajmy się tego.
Spróbuję poprawić.zgrredek pisze:Może lepiej byłoby z kafli, ale wtedy nie byłoby narożnika. No i może wewnątrz "M" taki narożnik byłby dobry, ale nie wiem czy się tam zmieści. I nie wiem, czy ciemnoszare tło nie byłoby lepsze?
Trzymam Cie za słowo. Jak masz dużo to 2 możesz nawet moi sprzedać:)zgrredek pisze:glaz_pimpur napisał/a:
muszę dopisać do listy zakupów brązowe zawiasy
Mam sporo, mogę Ci pożyczyć.
Wydaje mi się, że takie dachy jak ja zrobiłem też są w klimacie, tylko może bardziej SouthWest, gdzie opady deszczu były rzadkie i wielce pożądane. A tylna ściana jest łysa, bo:zgrredek pisze:Nie podoba mi się płaski dach. Powinien mieć jakiś spadek.
:)zgrredek pisze:charakterystyczną cechą był ozdobny, kolorowy front, a reszta to była po prostu szopa. Czasem trochę lepsza szopa.
Ale to nie wygląda jak szopa. Od frontu masz werandę, drzwi, okna i to wystarczająco maskuje ściany, które mają drewniany kolor, ale fakturą nie sugerują, że to drewno. Z tyłu masz właściwie same ściany. Ich kolor może równie dobrze sugerować, że są z gliny.glaz_pimpur pisze::)zgrredek pisze:charakterystyczną cechą był ozdobny, kolorowy front, a reszta to była po prostu szopa. Czasem trochę lepsza szopa.
Ok do kuźni od tyłu mogą być ale chyba tylko takie czarne:zgrredek pisze:A może nawet dwoje drzwi; jedne z kuźni, a drugie z budynku mieszkalnego. Ale te z kuźni to koniecznie.