To mój debiut (zarówno w MOCach jak i na forum), więc proszę o wyrozumiałość i oczywiście komentarze, krytykę, pochwały, porady itp :)
Modelik powstał spontanicznie - przerwa w pracy. Budowa całości od pomysłu do gotowego modelu wraz z poprawkami po drodze i wymianą klocków by ujednolicić kolor zajęła mi 2-2,5h. Inspiracją był [URL=http://www.00453005_0000002.pl/forum/viewtopic.php?p=189853#189853]micro helikopterek[/URL] właśnie z tego forum, a wzorem był tramwaj Pesa 120NaG Swing, których po Gdańsku jeździ 35 sztuk :) (Pesa na Wikipedii)
Model ma wymiary rzeczywiste (skala ok. 1:86):
- długość: 352mm
- szerokość: 24mm
- wysokość: 42mm
Jeśli chodzi o study - 2x7 + 2x9 + 6 oraz 6 studów łączeń członów wagonu co daje 44 study łącznie :)
Kolory: czerwony w większości, trochę czarnego jako podstawa no i oldgray zamiast oryginalnego kremowego koloru. Niestety szarych miałem sporo, a tan w ogóle. Docelowo, jak tylko pieniążki pozwolą, ściągnę zza granicy klocki koloru tan, by wymienić je z szarego :)

Tak naprawdę, to jest moje zapotrzebowanie, żeby ujrzeć gotowy model tramwaju, bo aktualnie jestem w trakcie budowy repliki tego samego tramwaju, ale w skali 1:16 :)