Dzień dobry
Volkswageny T2 były już na tym forum (V1, ciamek?) Jest też ich dużo na flickrze i brickshelfie. Lego dało Sambę - prawie to samo. Przedstawiam swoją wersję, na podstawie jednego z tegorocznych modeli Hot Wheels.
Dlaczego WIP a nie MOC?
Po pierwsze dlatego, że brakuje mi paru klocków w kolorze lime, których w najbliższym czasie (półroczu?) raczej już nie zdobędę. Najbardziej brakuje mi plejtów 3 x 3 z zaokrąglonym rogiem. Tych TLG na razie wcale nie wypuściło, a dzięki nim mógłbym także dół zrobić limonkowy, a biały zostawić tylko pasek pod szybą. Brakuje mi też oryginalnego znaczka VW na przód. Próbowałem wycinać z naklejek, ale po kilku porażkach darowałem sobie. Nie jestem też zadowolony z tylnych bocznych słupków. Może w wersji 2.0 uda mi się coś wykombinować.
Model jeżdżący, prawie że pancerny, łatwo odczepiają się tylko te szare kółka z tyłu.
Fajny i mocny, bawilem się na integracji i nic nie popsulem. Zabawkowy ale w koncu wzorowales się na zabawce. Podlinkuj jeszcze zdjecie pierwowzoru. Moze to nada się na znaczew VW?
...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia pisze:SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!
Fajne maleństwo! Zawsze w sercu radośniej widzieć takie obrazki gdy zimno na dworzu i śnieżno. Niemniej, więcej radości dałaby też jakaś zacna dziołcha, żeby surfer sam nie był ^^
A dla mnie przez to że koła sa "wewnątrz" sprawia to wrażenie że pojazd jest pancerny, co psuje, skądinąd bardzo dobry efekt. Jak zakryje nadkola pojazd jest rewelacyjny, jak odkryje - straszny zgrzyt.
Jetboy pisze:A dla mnie przez to że koła sa "wewnątrz" sprawia to wrażenie że pojazd jest pancerny, co psuje, skądinąd bardzo dobry efekt. Jak zakryje nadkola pojazd jest rewelacyjny, jak odkryje - straszny zgrzyt.
Oryginal tak ma:
Mnie na poczatku dziwily okragle nadkola z przodu i proste z tylu ale Glaz wyjasnil co i jak. Wlasnie, Glaz, zgodnie z obawiazujacym trendem wersje 2.0 musisz wykonczyc chromami ;)
...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia pisze:SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!