Sporo czasu minęło od mojej ostatniej prezentacji, dziś pragnę przerwać ten marazm i zaprezentować Wam ciężarówkę Daf XF105 Super Space Cab. Daf to jedna z najpopularniejszych ciężarówek na europejskich drogach, a sądząc po ilości jeżdżących po drogach samochodów tej marki, kto wie czy i nie najpopularniejsza. Model Super Space Cab, który wam prezentuję, jak sama nazwa wskazuje, ma po prostu trochę większą i przestronniejszą kabinę. Wybrałem kolor żółty, bo miałem już sporo klocków w tym kolorze jako pozostałości po ładowarkach Komatsu.

Model budowałem długo, bo i poprawiałem go niezliczoną ilość razy. Przekopałem kawał internetu szukając rozmaitych zdjęć, pod rozmaitymi kątami;) Nie chcę się przechwalać, ale udało mi się go zbudować bez żadnych naklejek imitujących jakieś części karoserii (tak jak to było w Volvo), z czego jestem niezmiernie zadowolony.

W kabinie znajduje się kierownica, deska rozdzielcza, 2 siedzenia i łóżko, a więc wszystko co powinno być, a zarazem nic specjalnego. Ludzików nie da się posadzić na siedzeniach, z racji takiej a nie innej konstrukcji szyby. Do ciągnika dobudowałem naczepę wywrotkę marki Feber, jako dodatek. Naczepa ma oczywiście podnoszoną skrzynię, i ruchomą tylną klapę.

Zdjęcie oryginału, na którym się wzorowałem:

To tyle, zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania.
Brickshelf
Flickr