[MOC] Seismoshuf

Aquazone, Mecha, Space, SW, Underground, Bionicle, Hero Factory

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

[MOC] Seismoshuf

#1 Post autor: Szerszen »

Poniżej przedstawiam mojego "Mixa", zrobionego z Shuffa i Seismo. Użyłem 96 klocków, jeśli wierzyć licznikowi na lego.com, bo ze 101 raptem 5 mi zostało.

Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 2014-04-02, 13:03 przez Szerszen, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

Awatar użytkownika
SERVATOR
VIP
Posty: 3555
Rejestracja: 2013-11-08, 11:51
Lokalizacja: Warszawa
: 117220864@N07
Kontakt:

 

#2 Post autor: SERVATOR »

Stworek sympatyczny - jak chyba większość prac zgłoszonych na konkurs Brickset :)
Jest stworzony przez Ciebie czy syna? A może wasz wspólny?

Mógłbyś jedynie zmienić sposób prezentacji swoich MOCy. To szare pudło nie dość, że nie pozwala na właściwy ich ogląd, to tak naprawdę psuje efekt. Pewnie jakikolwiek kawałek materiału (zasłona) byłby lepszy.

Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

#3 Post autor: Szerszen »

W tym wypadku mój własny. Mixele syna są obecnie aktorami w filmach amatorskich, więc ich łączenie jest "utrudnione".

Co do pudła... masz sporo racji, problem w tym, że mam za całe "laboratorium" jakieś 40 cm x 40 cm x 20 cm. Coś pewnie wymyślę.

Mam jeszcze żółwia morskiego, ale jest zrobiony z jednego mixela, więc się nie łapie.
Generalnie budowanie z tych stworków jest bardzo fajne i przerabianie ich.
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

Awatar użytkownika
SERVATOR
VIP
Posty: 3555
Rejestracja: 2013-11-08, 11:51
Lokalizacja: Warszawa
: 117220864@N07
Kontakt:

 

#4 Post autor: SERVATOR »

Do konkursu może i się nie nadaje ale tu możesz wrzucić fotkę tego żółwia :)

A po co Ci "laboratorium"? Zrób fotkę z ręki na ładnym tle w dobrym świetle a potem odpowiednio wykadruj. Efekt będzie na pewno lepszy.

Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

#5 Post autor: Szerszen »

Właśnie to "dobre światło" jest największym problemem, w moim wypadku. Żółwia wsadzę jak go "okroję", bo fotki już mam.

No a teraz "żółwik"
Obrazek
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

spacelord
Posty: 920
Rejestracja: 2007-06-21, 16:23
Lokalizacja: Kraków
HELF: spacelord
: spacelord
Kontakt:

 

#6 Post autor: spacelord »

Ja jakiś czas temu kupowałem duże arkusze papieru po niecałe 3zł (rozmiar na pewno się jakiś dopasuje do wielkości "laboratorium") - więc koszt ulepszenia tła jest znikomy ;) a by się mocno przydało to zrobić. Do tego gdzieś tam na głównej stronie wisi fajny tekst V1 o fotografowaniu - na pewno nie zaszkodzi zerknąć.

A sam stworek ma wątłe nogi i ręce jak dla mnie ;)

ps. link z drugiego zdjęcia kieruje do pierwszego

Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

#7 Post autor: Szerszen »

Link poprawiony. Na rączki i nóżki już nie starczyło klocków ;-) - ograniczenie konkursowe.
Z tłem na pewno poeksperymentuję. Na razie za oświetlenie robią mi trzy lampki "usb" ;-) - ale też już mam na nie inny pomysł.

Tak czy inaczej cos się postaram zrobić z jakością zdjęć.
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

ODPOWIEDZ