Dzisiaj wyMODziłem wózek Profesora Charlesa Xaviera - potężnego telepaty, lidera X-MEN :-)
Po prawej ręce użytkownika znajduje się sygnalizator dźwiękowy, po lewej stronie skrzynia biegów, na kołach zaś LEDowe światła dające ciekawy efekt podczas poruszania się wózkiem po Instytucie Xaviera. A jeździ gładko, że aż miło :-)
Praca powstała na konkurs Millenium Falcon MOD. Udało mi się wykorzystać wszystkie elementy.
Zapraszam do komentowania i obejrzenia galerii zdjęć poniżej:
I na deser Profesor X we własnej osobie + fotos z filmu ;-) A dla ludzi o mocnych nerwach, poniżej trailer najnowszego filmu: "Der Untergang - Upadek" :D
BTW - dodałem film do posta :-) A w zasadzie zwiastun pełnometrażówki :D
Mutran, a ściślej, jak Superman :-) Wykorzystałem jego głowę z 76002. Trzeba sobie jakoś radzić ;-) Z drugiej strony ma czerwone, laserowe oczy, więc robiłem odpowiednie ujęcia :-)
Nie potrafię się odnieść do Twojego MOC-a w kontekście produkcji X-men, ale może to i lepiej, bo nie porównuję do modelu z filmu. Bardzo lubię takie maleństwa, które z założenia mają być bawialne, a nie tylko ładnie wyglądać (nawet jeśli trzeba jakiś aspekt tej bawialności dopowiedzieć sobie wyobraźnią), tak więc Twój wózek bardzo mi się podoba. Przede wszystkim bardzo fajny pomysł z tymi "LEDowymi światłami" - efekt z pewnością byłby fajny, ale i praktyczne to rozwiązanie - wszyscy z daleka widzieliby nadciągającego Profesora. Rozbroił mnie "sygnalizator dźwiękowy", który kojarzy mi się z trąbką do roweru :D - nie wiem czy zamierzone, ale wyszło zabawnie. Myślę, że Profesor także jest zadowolony ze swojego pojazdu, bowiem podkreśla jego wyższość nad innymi ;).
Dodałem kadr filmowy dla porównania. Patrzymy oczywiście z przymrużeniem oka ;-)
Ostatnio zmieniony 2016-02-24, 16:27 przez Endrju_88, łącznie zmieniany 1 raz.
I didn't ask to be super, and I'm no hero. But when you find out your worst enemy is after your best girl, the time has come to be a f***ing superhero.