X-54 czyli Don Pedro de Pommidore, Szpieg z Krainy Deszczowców
Dawno, dawno w Krainie Deszczowców zaginął sławny badacz latających żab - profesor Baltazar Gąbka. Z Krakowa na ratunek wyrusza ekspedycja kierowana przez niemniej słynnego podróżnika - Wawelskiego Smoka...
Któremu w niebezpiecznej wyprawie towarzyszy książęcy kucharz... Bartolini Bartłomiej, herbu Zielona pietruszka. Mamma mia!... Ich śladem podąża tajemniczy Don Pedro... KARRAMBA! Szpieg z Krainy Deszczowców!
Jedna z najbardziej intrygujących postaci z kreskówek. Zawsze przy nim zmieniał się motyw muzyczny na bardziej złowrogi.
Prawdziwy czarny charakter, którego bałem się trochę jako dziecko ;-)
Koniec końców rehabilituje się, no ale... bez spoilerów :D
Don Pedro powstał z myślą o Bajkowym konkursie wystawowym. :-)
I didn't ask to be super, and I'm no hero. But when you find out your worst enemy is after your best girl, the time has come to be a f***ing superhero.
Właśnie, dorób wąsy i tak jak Servator zasugerował postaw obok siebie te dwie postaci Smoka i Don Pedro. To do całej kolekcji brakuje jeszcze kuchcika i profesora i mam nadzieję, że pojawią się te dwie brakujące postacie :)
Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Don Pedro bardzo sympatyczny i może to być faktycznie problem ;)
Pokombinuj z wąsem, jak koledzy radzą, może to mu doda odrobinę złowrogości.
Ogólnie jednak to jest cacy.
SERVATOR pisze:Jak te dwie postaci będą wyglądały stojąc obok siebie?
Obawiam się, że SERVATOR ma słuszne wątpliwości co do pasowania do siebie tych postaci. Bo Don Pedra coś spłaszczyło :)
Kombinowałem z wąsem, żeby dodać jakoś tą część, jedną lub dwie sztuki, ale nijak nie mogę tego zrobić, żeby kinol Don Pedra nie wyglądał komicznie, faktycznie jak u Baby Jagi. Macie jakieś pomysły?
Chciałem go zrobić w innym stylu niż Smoka Wawelskiego. Postawię ich obu normalnie, ale nie jest to wspólny zestaw ;-)
I didn't ask to be super, and I'm no hero. But when you find out your worst enemy is after your best girl, the time has come to be a f***ing superhero.