Dzięki wszystkim,
Mestari pisze:Nie rozumiem połowy tego co t7 napisałeś, ale wygląda obłędnie :D
Przepraszam za te skróty, ale śpieszę wyjaśnić co niektóre. Zephyr, człowiek z USA, który oferuje na BL nie-legowe cięgna
http://www.bricklink.com/store/home.page?p=zephyr . BBB, to producent kół do pociągów w tym wersji XL o 6mm większej od największych kół kolejkowych dostępnych w Lego
http://bigbenbricks.com/. Bullfrog Snot to płynna guma, którą można zaaplikować na koła (m.in. lokomotyw) aby polepszyć przyczepność i zapobiec poślizgom. Z materiałów reklamowych wynika, że lokomotywa która ślizgała się z kilkoma wagonami, po posmarowaniu tą mazią, pociągnęła 40 sztuk :)
Mateusz92 pisze:Bardzo zgrabny ten parowóz choć wcale taki malutki nie jest. Podoba mi się komin (kolor opon ciut się odróżnia od koloru klocków, ale uzyskałeś dzięki temu optymalną grubość komina). Obręcz z wężyka wokół kotła możesz zastąpić kołem od wozu (pooglądaj parowozy Solica). To co mi się nie podoba to nieokrągłe reflektory (można by je zrobić za pomocą legowego garnka i round plate'a tak jak w sm42 ma Maciej Drwięga), i slope z przodu kabiny (zostawiłbym te okienka na zawiasie , a że są wycięte maszynista miałby podgląd na to co jest przed lokomotywą). Zdjęcie z drewnianymi wagonami mega klimatyczne.
Nie pamiętam wymiarów, ale na pewno jest szeroka na 8 kropek :) Mam koła o których piszesz, ale nie dało się ich zamontować z powodu braku miejsca, nawet gdybym to obszedł, wciąż konieczne byłoby sztukowanie, co
solic też musiał robić, jeśli dobrze pamiętam. Garnki posiadam od niedawna, spróbuje zamienić reflektory.
JAREMA pisze:meler pisze: Front kotła otoczyłem czarną legową rurką, jednak by połączyć dwa końce z zachowaniem okręgu, wcisnąłem w rurkę kawałek kabla miedzianego.
Ciężko mi ocenić czy ta rurka to flex czy przewód od pneumatyki ale jak to drugie to możesz użyć tej części do połączenia:
Obrazek
chociaż ma 2 study szerokości o ile dobrze pamiętam, i mogło by trochę "ukwadracić" łuk. Czarne są u JUDAM'a na sklepie. Mógłbyś też połączyć przewód pneumatyczny na małym odcinku flexa a wtedy jeden patent nielegowy mniej
Tak, to rurka od pneumatyki (3mm rigid hose) i trójnik pasuje, ale ukwadraci obręcz, tak jak piszesz. Co do reszty, chodzi Ci o połączenie przewodu flexem zamiast drutem, tak?