Od dawna w mojej kolekcji brakowało koparki gąsienicowej. W założeniu miała podróżować na jakiejś naczepie, ale po jej stworzeniu stwierdziłem, że jest mega bawialna i będzie obiektem wolnostojącym :) Dawno sie tak nie bawiłem... przypomniały mi się czasy dzieciństwa.
Bee excavator & Terberg FM-2000T by Smigol, on Flickr
Do tego wywrotka firmy Terberg... niby Volvo, które już kiedyś robiłem, ale ma wieksze kółka i zamykaną pakę :)
Czaderska koparka :-)! Chciałbym mieć taką, kiedy byłem dzieckiem! Wygląda szczegółowo, realistycznie i przede wszystkim jest bawialna - super praca :-).
bart_ilo pisze:Co do koparki to coś mi nie pasuje. Jakby za duże ramię względem całości.
Ramię może być trochę zbyt duże, ale są koparki, które takie mają... do tego wielka łycha :)
bart_ilo pisze:W Terbergu może zamień felgi na LBG
Jellyeater pisze:Tak te felgi strasznie rażą.
W sumie to one takie mają być. Taki był cel. Gdzieś miałem zdjęcie kolorowego Terberga z żółtymi felgami, ale nie mogę teraz go znaleźć. Oczywiście zmiana koloru felg to żaden problem :)
Jellyeater pisze:Bo szoferka bardzo ciekawie zbudowana.
Bart86 pisze:Czaderska koparka :-)! Chciałbym mieć taką, kiedy byłem dzieckiem! Wygląda szczegółowo, realistycznie i przede wszystkim jest bawialna - super praca :-).
Dzięki :)
Każda porażka jest szansą żeby spróbować jeszcze raz, tylko mądrzej. Autora nie znam.
bart_ilo pisze:Całość fajnie wygląda.
Co do koparki to coś mi nie pasuje. Jakby za duże ramię względem całości.
W Terbergu może zamień felgi na LBG.
Zgodzę się z bart_ilo, że ramię koło łyżki troszkę za grube, ale całość koparki poza tym elementem całkiem, całkiem fajnie wygląda. Zgodzę się, że żółte kołpaki w ciężarówce zupełnie mi nie pasują do całości i kolorystyki ciężarówki. Moja propozycja zmień kolor ciężarówki na żółty i dobuduj przyczepę do przewozu tej koparki. Będzie naprawdę super zestaw :)
Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję