Zgodnie z zapowiedzią prezentuje kolejną kamieniczkę w micro skali.
Praca spełnia wymogi Ligi Szesnastek, zdjęcie udowadniające to znajduje się w galerii.

Zestawienie z poprzednią kamieniczką.
Dziękuje za uwagę i zapraszam do komentowania.
Galeria.
Moderator: Mod Team
Hola, hola. Jeśli to miała być secesja to jednak nie wyszło. Jeśli to miał być Gaudi to już nie wyszło totalnie. Zrobienie zabudowanego łuku jeszcze z nikogo Gaudiego nie uczyniło ;). Poza tym jeśli to miałaby być secesja to dach jest kompletnym nieporozumieniem.Maks pisze:Mi się bardzo podoba. Nawiązuje wyraźnie do prac pewnego słynnego katalońskiego architekta. Secesja to coś bardzo nietypowego i ciężkiego do oddania w klockach, więc cieszę się, że ktoś próbuje.
Jak nie zapomnę przy następnych zakupach na BL-u kupić dwa klocki to, pozbędę się tych studów.Studa w 2 oknie też się dało uniknąć. :P
Cóż - wystarczy przejść się np. po Wrocławiu i co chwilę będziesz odnosił takie wrażenie. Takie potworki czasami wstawiają w luki między kamienicami, że głowa mała. Także Twoja wyróżniająca się kamieniczka nie jestem niczym anormalnym, a jedynie odwzorowaniem polskiej rzeczywistości architektonicznej.Biedrus pisze:Zdaję sobie sprawę, że dach nie pasuje,oraz że oba budynki razem też średnio się komponują, ale to nie jest dla mnie aż tak bardzo ważne.