Zapytanie mam, jak to przekształcić dla motora 9V ?

Mindstorms, WeDo, Lego Digital Desinger, Stud.io

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
Jarema1980
Posty: 178
Rejestracja: 2015-04-07, 19:59
Lokalizacja: Częstochowa
: Jarema1980
Kontakt:

Zapytanie mam, jak to przekształcić dla motora 9V ?

#1 Post autor: Jarema1980 »

Kontynuując temat z innego wątku, mam pytanie jak w temacie tym.
Załączniki
motorinloop.jpg
motorinloop.jpg (13.45 KiB) Przejrzano 2024 razy

Tranzystor
Posty: 570
Rejestracja: 2016-08-29, 17:27
Lokalizacja: Rybnik okolice
HELF: Tranzystor

 

#2 Post autor: Tranzystor »

Jak chcesz sterować silnikiem 9V to używaj bloku unregulated motor.
Ostatnio zmieniony 2017-05-06, 15:36 przez Tranzystor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarema1980
Posty: 178
Rejestracja: 2015-04-07, 19:59
Lokalizacja: Częstochowa
: Jarema1980
Kontakt:

#3 Post autor: Jarema1980 »

Okryłeś właśnie "Proof of Concept". He... He... . Robi to co widać - nic więcej nic mniej:
:: Uruchamia program
:: Kręci silnikiem
:: Gdy naciśniesz, przycisk to zmienia kierunek na przeciwny
:: I tak, po trzykroć
:: Zatrzymuje silnik
:: Zamyka program

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 291
Rejestracja: 2011-04-29, 21:24
Lokalizacja: Kraków/Rzeszów/Starachowice

#4 Post autor: Neo »

Tranzystor pisze:Jak chcesz sterować silnikiem 9V to używaj bloku unregulated motor.
Wydawało mi się, że dość dobrze znam EV3-G, ale nie kojarzę bloku "unregulated motor", albo znam go pod inną nazwą.
Czy mógłbyś wskazać, który masz na myśli ? Z góry dziękuję :)

Tranzystor
Posty: 570
Rejestracja: 2016-08-29, 17:27
Lokalizacja: Rybnik okolice
HELF: Tranzystor

 

#5 Post autor: Tranzystor »

Neo pisze:
Tranzystor pisze:Jak chcesz sterować silnikiem 9V to używaj bloku unregulated motor.
Wydawało mi się, że dość dobrze znam EV3-G, ale nie kojarzę bloku "unregulated motor", albo znam go pod inną nazwą.
Czy mógłbyś wskazać, który masz na myśli ? Z góry dziękuję :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZNriEwysfRw[/youtube]

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 291
Rejestracja: 2011-04-29, 21:24
Lokalizacja: Kraków/Rzeszów/Starachowice

#6 Post autor: Neo »

Jasne, zapomniałem, że wersje Home i Education różnią się od siebie również bloczkami :) A jako, że w 80% używam Education to zapomniałem o tym bloczku.
Dzięki za info :)

Edit: Shit ! Właśnie sprawdziłem i w Education też jest :D
Ostatnio zmieniony 2017-06-03, 16:48 przez Neo, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ