Miałem robić łazika marsjańskiego, lecz jak zwykle wyszło nie tak.
Na szczęście mamy też miesiąc spiderbików, więc zrobiłem takiego trochę w klimatach dieselpunk. Oto wędrujący mechanik, "złota rączka" i jego wysłużony Spitfire.
Zaczęło się od pomysłu na bagażnik przed kierownicą (jak w hulajnogach chińczyków) i czerwone rury wzdłuż całego bike'a. Reszta wyszła w trakcie budowy.
Ostatnio zmieniony 2018-02-24, 21:27 przez glaz_pimpur, łącznie zmieniany 1 raz.
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach
Nie no, serki to sedno sprawy - robią cały klimat. Graty na bagażniku z przodu też są "w deseczkę". Ogólnie cała maszynka superancka i klimatyczna, taki "chibi-spit". Trochę mi zalatuje Miyazakim Starszym - czyżby oglądało się księżniczkę Mononoke?
Jak widzę, nie tylko ja miałem taki pomysł na stery kierunku... Te flagi aż proszą się o to :)
Trochę mi zalatuje Miyazakim Starszym - czyżby oglądało się księżniczkę Mononoke?
z mangi znam tylko pszczółkę Maję i delfina Uma. I załogę G.
Ten Spitfire wyszedł mi zupełnie niechcący. Najpierw zrobiłem ten ster z tyłu, potem pomyślałem, że mógłby mieć te przycięte skrzydła, żeby mieć do czego koła przymocować. No i dalej to było prosto z górki:)
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach
Znaczy serki spoko, ale się zastanawiam, czy odpowiednie przymocowanymi round brickami 1x1 nie byłoby lepiej. Teraz są 2 układy wydechu - serki i czerwone rury.
"Kim jesteśmy? Z czego budujemy? Dokąd to wszystko zmierza?" ~własne
"Człowiek człowiekowi wilkiem, a LEGO LEGO LEGO" ~własne
Jaco3011 pisze:Znaczy serki spoko, ale się zastanawiam, czy odpowiednie przymocowanymi round brickami 1x1 nie byłoby lepiej. Teraz są 2 układy wydechu - serki i czerwone rury.
Od roundbricków zaczynałem. Potem pod co drugiego dołożyłem jeszcze po jednym. A dopiero potem zamieniłem na serki.