Ostatnio mam sporo wolnego czasu, więc postanowiłem go maksymalnie wykorzystać na nasze kochane hobby.
Powstał więc o to taki budynek, zajmuję 3 BP. Mam nadzieję, że się wam spodoba.
Zapraszam serdecznie do oglądania i komentowania.

GALERIA.
Moderator: Mod Team
To było pierwsze, co mi przyszło do głowy.zadaję sobie pytanie, jaki jest sens wchodzenia do muzeum, gdy wszystko widać z ulicy.
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach
O, to to - dobry pomysł.Tych kości mi tu brakuje.
Ten Pan ma rację! :)Ciamek pisze: Mnie też denerwują te czarne kropki na fasadzie. Ale dużo bardziej denerwuje mnie pomarańczowo-czarna podłoga.
Nie wiem jak ty, ale ostatnio byłem u okulisty i z moim wzrokiem jest wszystko w porządku. Proponuje wizytę u dobrego fachowca. Gdzie ty widzisz te podobieństwo do technick bricka?Jellyeater pisze:Wygląda to nadal na nieskończone jakieś takie. Ta elewacja na pierwszy rzut oka wygląda jak z technic bricków.
Jestem sobą i mam swój styl. Jak chcesz to ty zostań drugim BHS-em. Aczkolwiek jego styl jest niepowtarzalny i przypada mi gustu :)Jellyeater pisze: BH's pokazał jak budować muzea... A potem jak je odbudowywać nawet. Bądź jak BH's.
Jellyeater pisze:Te czarne kropki znaczy się. Finezji w tym niewiele.
Ciamek pisze:Mnie też denerwują te czarne kropki na fasadzie.
Mi się te kropki podobają, nawet bardzo... Nie wiem czemu wam nie.dmac pisze:A szkoda, bo budynek - pomijając czarne kropki - całkiem fajny i dobrze, że taki przeszklony.
Wstęp jest za darmo. Nie muszą zwiedzający lizać ściany aby pozwiedzać.glaz_pimpur pisze:To było pierwsze, co mi przyszło do głowy.zadaję sobie pytanie, jaki jest sens wchodzenia do muzeum, gdy wszystko widać z ulicy.
Sam budynek przypomina mi opuszczoną elektrownię wodną w Wakagawie w Japonii. Może trzeba im podpowiedzieć, żeby zrobili tam muzeum?
Dobry pomysł. Na wystawę wezmę więcej minifigów.SERVATOR pisze:Pomysł -pg- z wycieczką dzieciaków wart rozważenia.
Myślałem o tym, ale już nie pamiętam czemu zrezygnowałem z tego pomysłu.Hegemon pisze:Jak masz jajka to możesz zrobić gablotki.
Ciamek pisze:Ale dużo bardziej denerwuje mnie pomarańczowo-czarna podłoga.
No może macie rację, ale mi tak ładnie się kontrastuje czarny z pomarańczowym. Z drugiej strony może już mi gust się schrzanił i się zagalopowałem, może :)dmac pisze:Ten Pan ma rację! :)
To nie podłoga, to jajecznica. Dałbyś lepiej jakąś stonowaną i ujednoliconą mozaikę. Nie wiem, może część tej jajecznicy to miał być wyodrębniony ciąg komunikacyjny, ale ogólnie to... paw, drodzy państwo, paw! :)
To jest muzeum sztucznych dinozaurów, więc nie ma i nie będzie szkieletów.R19Cabrio pisze:- brakuje szkieletu dinozaura
- brakuje jaskiniowców
Wielkość pracy definiowały największe Dinusie. Czasami przepych detalami nie służy pracy. W tej sprawie się z tobą zgadzam.--pg-- pisze:a pewno wielkość pracy była dobrą decyzją. Ze względu na bogate wyposażenie w większości kamieniczek miejsca jest niewiele, a gdy autor się rozpędzi w dekorowaniu wnętrz, zdarza się, że ludzik musi przechodzić bokiem, aby dotrzeć do wszystkich zakamarków.
Od początku miałem zamiar wykorzystać gotowe figurki z setów. Zbudowanie takich zwierzaków jak zauważyłeś na pewno nie jest łatwe. Są na forum osoby które by na pewno fajnie odwzorowały i podołały budowie takich dinozaurów, ale nie ja niestety.eric trax pisze:Jak pisał już ktoś wcześniej brakuje szkieletu. Wiem, że łatwo pisać a zbudowanie szkieletu to w zasadzie sztuka i osobny MOC ale masz jeszcze sporo czasu :D
Biedrus pisze:Wstęp jest za darmo.
To zdjęcie sugeruje coś innego:)Biedrus pisze:6
acmilaneo pisze:jak widzę zawiść niektórych osób wobec osób niebudujących i niepublikujących to aż mi się odechciewa brać udział w tych zakupach