Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Control+
Autor Wiadomość
piotrek839 


Wiek: 45
Dołączył: 05 Paź 2011
Wpisy: 458
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2019-12-21, 15:07   Control+

Witam i mam pytanie. Czy system control+ można użyć do czegoś innego niż konkretny zestaw z którym został kupiony?
Kupiłem zestaw 42100 i to co zauważyłem, że kostki nie można przełączyć na zestaw 42099. Dodatkowo kostka ma z góry narzucony program dla silników. Czy można coś z tym zrobić?
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 31
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 5334
Skąd: Lubin
Wysłany: 2019-12-21, 15:24   

piotrek839 napisał/a:
Kupiłem zestaw 42100 i to co zauważyłem, że kostki nie można przełączyć na zestaw 42099. Dodatkowo kostka ma z góry narzucony program dla silników. Czy można coś z tym zrobić?

Zaktualizuj apkę + wypnij jeden silnik, kostka wykrywa ile silników ma podłączone.
_________________
m1longer.com
 
 
 
piotrek839 


Wiek: 45
Dołączył: 05 Paź 2011
Wpisy: 458
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2019-12-21, 15:57   

Robiłem aktualizację wiele razy na 3 silniki w różnych portach i nic. Tak jakby kostka pamiętała, że pierwsze podłączenie było do koparki.
Martwi mnie to, że to jednorazowy zestaw i dla mnie bezużyteczny.
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-21, 18:12   

No więc tak.. To czy odołączysz sobie czy nie nic nie daje.
Zobacz w instrukcjach od 42099 i 42109 w jakie porty się podłączyć

Na dodatek ściągnij aplikacje PoweredUp w wersji 3.0. Będziesz mógł używać jednej kostki do sterowania drugą nawet :)

PS. W c+ musisz najpierw podłączyć silniki do tych portów jakie wskazuje instrukcja danego modelu a dopiero potem sparować z telefonem.
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
Ostatnio zmieniony przez OmenGda 2019-12-21, 18:16, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
 
dirtzone 


Wiek: 32
Dołączył: 11 Sie 2013
Wpisy: 324
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-12-21, 18:30   

Pozwolę się podpiąć do tematu. Coraz bardziej chodzi mi po głowie kupno SBricka i nie wiem ogólnie czy nie lepiej zainwestować w legowe control+ ? Nie wiem bo widzę, że są problemy z tym control+ i jeszcze inne wtyczki silników, a mam już ileś tam silniczków z PF. Nie chodzi mi tutaj oczywiście o moralne kwestie koszerności, tylko kwestie techniczne no i SBricki jednak wyjdą zdecydowanie taniej niż zestawy lego z nowym system.
_________________
Brickset
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-21, 18:50   

Jeśli już to buwizz. Lepszego kopa ma i wbudowany aku.
Ja nie mam już żadnych problemów z c+ zwłaszcza, że da się je kontrolować przez aplikację od buwizz :)))

BTW jestem właśnie na etapie budowania pojazdu z dwóch kostek c+ i 8 silników. Aplikacja do sterowania gotowa. Budowla dopiero raczkuje. Ale sterowanie na nowym poweredUp daje radę.

Zobacz w necie recenzje i filmiki. Mój jak skończę także wrzucę :)
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
Ostatnio zmieniony przez OmenGda 2019-12-21, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
 
piotrek839 


Wiek: 45
Dołączył: 05 Paź 2011
Wpisy: 458
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2019-12-21, 19:05   

OmenGda napisał/a:
Zobacz w instrukcjach od 42099 i 42109 w jakie porty się podłączyć
OmenGda napisał/a:
W c+ musisz najpierw podłączyć silniki do tych portów jakie wskazuje instrukcja danego modelu a dopiero potem sparować z telefonem.

Dokładnie tak zrobiłem, włączyła się po raz kolejny aktualizacja. Po czym było połączenie i obowiązkowy program testowy (nie można pominąć). Na końcu tego testu nie było już kroku dalej do pulpitu sterowania i nie można było opuścić testu.

Cytat:
Na dodatek ściągnij aplikacje PoweredUp w wersji 3.0. Będziesz mógł używać jednej kostki do sterowania drugą nawet :)

Niestety też nie działa. Włącza ładowanie, ale ostatecznie się nie łączy.

dirtzone napisał/a:
Coraz bardziej chodzi mi po głowie kupno SBricka i nie wiem ogólnie czy nie lepiej zainwestować w legowe control+ ?

Jestem bardzo zawiedziony c+. Na tą chwilę nie ma tam żadnej zalety. Nawet w zestawie się często zawieszał.
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-21, 19:27   

Masz androida 6 nie?
Przynajmniej ja na 6 miałem masę problemów. Od kiedy mam tel na android 9 to wszystko śmiga bez problemu. Zwłaszcza od przedwczorajszej aktualizacji.
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
Ostatnio zmieniony przez OmenGda 2019-12-21, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
 
piotrek839 


Wiek: 45
Dołączył: 05 Paź 2011
Wpisy: 458
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2019-12-21, 19:40   

Android 9.
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-21, 19:58   

To mega dziwne. U mnie wszystko śmiga elegancko. :/
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
 
 
 
 
dirtzone 


Wiek: 32
Dołączył: 11 Sie 2013
Wpisy: 324
Skąd: Łódź
Wysłany: 2019-12-21, 20:43   

OmenGda napisał/a:
Jeśli już to buwizz. Lepszego kopa ma i wbudowany aku.

piotrek839 napisał/a:
Jestem bardzo zawiedziony c+. Na tą chwilę nie ma tam żadnej zalety. Nawet w zestawie się często zawieszał.



Buwizz faktycznie jest mega pod każdym względem, ale cenowo SBrick wypada zdecydowanie sympatyczniej, tym bardziej, że zebrało mi się już kilka batteryboxów z zestawów.
C+ nie widzi mi się przez silniczki z inną wtyczką i ogólnie cena. Więc jak dla mnie wybór będzie między Buwizzem a SBrickiem, tylko nie wiem czy opłaca się dokładać do SBrick plus?
_________________
Brickset
Ostatnio zmieniony przez dirtzone 2019-12-21, 20:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-21, 21:12   

Piotrek a zrób reset kostki i sparuj ponownie.
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
 
 
 
 
piotrek839 


Wiek: 45
Dołączył: 05 Paź 2011
Wpisy: 458
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2019-12-21, 21:51   

OmenGda napisał/a:
Piotrek a zrób reset kostki i sparuj ponownie.

Też nie pomaga.

Problem z terenówką to właściwie szczegół bo i tak nie mam części do niej. Szukam rozwiązań wykorzystania c+ do budowania MOCy, bo inaczej pozostanie tylko jako złom.
 
 
 
Bricksley 


Wiek: 29
Dołączył: 30 Mar 2005
Wpisy: 164
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2019-12-21, 23:15   

dirtzone napisał/a:
Pozwolę się podpiąć do tematu. Coraz bardziej chodzi mi po głowie kupno SBricka i nie wiem ogólnie czy nie lepiej zainwestować w legowe control+ ? Nie wiem bo widzę, że są problemy z tym control+ i jeszcze inne wtyczki silników, a mam już ileś tam silniczków z PF. Nie chodzi mi tutaj oczywiście o moralne kwestie koszerności, tylko kwestie techniczne no i SBricki jednak wyjdą zdecydowanie taniej niż zestawy lego z nowym system.
Weź jeszcze pod uwagę czy wielkościowo upchniesz sterowanie w MOCu ;) Bo dla mnie właśnie to jest minusem obecnie, miałem już kupować no ale wiele najbliższych modeli będzie na tyk wielkościowo z PFami a co dopiero z C+, choć nie powiem, możliwości sterowania, potencjał czy inne funkcje zdecydowanie zachęcają :) Ale cóż, musi poczekać aż będę w planach miał większego gabarytowo MOCa ;)
_________________
Pozdrawiam, Bricksley :)
 
 
 
OmenGda 
No risk no fun!


Wiek: 39
Dołączył: 05 Lut 2007
Wpisy: 860
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-12-22, 09:33   

Piotrek a co z aplikacją buwizz (nie wiem czy to jeszcze beta czy już oficjalna) w kontekście sterowania c+?
Też Ci nie działa?
_________________
Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
 
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,048 sekundy. Zapytań do SQL: 14