Bardzo dziękuję Panowie! Nie do końca wiedziałem, czy się spodoba, a tu masz :)
Skośne belki na parterze: bdb!
Gdzieś mi mignęły podczas poszukiwań inspiracji, wydały mi się fajne, i jak widać - słusznie :).
wielkamucha pisze:dmac napisał/a:
Podoba mi się. Nowoczesna, elegancka, z dystansem. Wszak nie wszystko, co kamieniczkowe, musi być zaraz rokokokoko, całe w stiukach i rzygaczach.
Dokładnie.
Tak jest elegancko i stylowo i powiem, że właśnie pasuje do tych roko-koko kamieniczek - tym bardziej, że jakieś ozdoby i płaskorzeźby (oszczędne, ale jednak) są.
Taką nowoczesną właśnie chciałem zrobić. A to z uwagi na Aptekę - nie chciałem robić jakiejś "Pod Orłem" czy "Staromiejskiej", a raczej jakąś sieciówkę zlokalizowaną w nowszej "bryle". A że elegancko przy okazji wyszło - to się cieszę. Może faktycznie nie będzie odstawać od tych bardziej zdobionych ;P
Kloss pisze:a konkretnie lofty na Białostockiej w Warszawie, postawione na terenie dawnego Konesera - może przez ten kolor i wstawki z "gołej cegły".
Miałem dokładnie to samo skojarzenie - ciekawe, czy Szygalew czerpał z nich inspirację.
Nie inspirowałem się tym kompleksem, pięknym skądinąd. Może gdzieś mi mignął, i niepostrzeżenie odcisnął swój ślad, bo generalnie moje "poszukiwania" celowały w podobnej nowoczesnej architekturze, ale bezpośrednim "wyjściem" do budowy (powyżej parteru) było zdjęcie malutkiej elbląskiej kamieniczki wciśniętej pomiędzy większe i okazalsze budynki (Zdjęcie na dole).
dmac pisze:umówmy się, że to 6 rano, a pani wraca z pracy i zachodzi do apteki po... ;)
Umowa stoi!
Liwnik@, bardzo dziękuję! Kiedy "Kamienicznik" pisze, że fajna kamieniczka - to dużo to znaczy. :)
Dzięki, dzięki!