Mieszkałem w jednym z bloków, które widać w tle więc obraz ten widywałem niemal każdego dnia. Na pierwszym planie jest skrzyżowanie torów kolejowych z tramwajowymi występujące tylko w kilku miejscach w Polsce. Niestety z powodu zamknięcia linii całość torowiska kolejowego została zdemontowana. Chodząc do szkoły bardzo często zdarzało mi się czekać przed przejazdem aż masywny skład przejedzie. Wielokrotnie liczyłem wagony, przyglądając się z zaciekawieniem jak to wszystko działa i funkcjonuje.
Obecnie jestem na końcowym etapie tworzenia modelu lokomotywy to pomyślałem, żeby ciągnęła coś odpowiedniego. Wagony udało się skończyć wcześniej więc prezentuje je tutaj.
Projekt nie jest ani nowy ani oryginalny, gdyż wzorowałem się na konstrukcjach innych wspaniałych twórców. jednakże jest w nim coś ponadczasowego i trwałego. Tak jak prawdziwe wagony produkowane przez poszczególne zakłady różniły się między sobą tak wagony z klocków wielu twórców nie są takie same.
Z kwestii technicznych wagon jest długi na 34 study plus zderzaki, szerokość to 8 studów. Posiada dwa dwuosiowe wózki, sprzęg magnesowy oraz imitację instalacji powietrznej. Wagon swobodnie przemieszcza się po standardowych łukach torów LEGO i nie przekracza skrajni.
Nad jakością zdjęć ciągle pracuję, więc proszę o wyrozumiałość.
Za wszelkie komentarze będę bardzo wdzięczny
Dzięki