Sariel,
Skylark90,
eric trax,
SERVATOR,
Szygalew,
BONBINI - bardzo dziękuję :)
Skylark90 pisze:PS: nie wiem, czy już ślepnę, poranna kawa nie doleciała, czy jednak tak jest - czy kierownica kręci się w odwrotnym kierunku niż skręcają koła?
Ja pierniczę, ale wpadka.. masz oczywiście rację. Kombinowałem tam wiele a na koniec zapomniałem dodać przełożenia, które zmieni kierunek kierownicy na właściwy...
W poście wyżej wrzuciłem już nowy filmik z poprawioną wersją, w którym podmieniona jest ta "scena" + widok podniesionej klapy (też uległ zmianie - łańcuch był wcześniej, ale dodałem to przełożenie, o którym zapomniałem).
Dzięki, że to zauważyłeś!
Skylark90 pisze: Może twardsze amortyzatory?
Są najtwardsze z tych małych, dużych (od crawlera) nie zmieszczę ;) Buduję dosyć "ciężko" i taki tego efekt.. ale myślałem, że będzie jeszcze gorzej.
Skylark90 pisze:Co do innych kwestii to schowałbym wieżyczkę IR, żeby wystawała tylko końcówka, teraz trochę psuje odbiór wizualny całości.
Miała być niżej, ale amortyzatory i ich mocowanie wypchnęły ją do góry.. żeby to ukryć musiałbym przeprojektować całe podwozie, jakieś inne zawieszenie zastosować (a to się sprawdza), więc już zostało.
Skylark90 pisze:I jako fan technica i RC od razu zacząłem myśleć, jak zrobić przełącznik biegów, żeby można było je zmieniać zdalnie ;) ale do tego potrzeba by kolejny silnik, a więc kolejna wieża IR lub S-brick i linear actuator, który by psuł wygląd wnętrza. Ewentualnie poMODzić pod spodem, może z nowym selektorem przełożeń (tym pomarańczowym?).
Jakbym miał upychać dodatkowe silniki, to prędzej po to, żeby go przyspieszyć ;) Bo teraz jakbym jeszcze go obciążył dodatkowymi gratami PF, to ta zmiana biegów z pilota nic by nie dawała - dwójka już jest tylko minimalnie szybsza.
Skylark90 pisze:Co do filmu jak dla mnie super, to nie gala Oscarów ;) i dzięki za inspirację muzyczną!
Dzięki - napisałem tak, bo widzę, jakie filmiki nasi youtuberzy wrzucają i wiem, że przy nich to jest amatorka.. i jeszcze sobie z obrotnicy trochę żart zrobiłem ;) ..ale wiem, że takie ujęcie dużo daje, pozwala lepiej niż zdjęcia zobaczyć proporcje modelu.
Fajnie, że muzyka Ci się podoba.
Szygalew pisze:Tylne koła mają szerszy rozstaw? Jeśli tak, to jaki jest powód?
Nieobcieranie przednich kół przy skręcie ;) No i nieraz musce cary mają specjalnie wypchnięte tylne koła szerzej, więc stwierdziłem, że nie ma co ich na siłę wpychać do środka.
BONBINI pisze:choć wydaje się trochę za szeroki
Wg scalera jest delikatnie za wąski... ;) ..ale naprawdę minimalnie (1 stud), a chciałem budować nieparzyście.
SERVATOR pisze:A najfajniejsze jest to, że w Twoich MOCach widać stały rozwój. Każdy kolejny jest lepszy od poprzedniego. Oby tak dalej.
Dziękuję! Biorę pod uwagę Wasze uwagi i dlatego stwierdziłem, że kupno fury czerwonych klocków, żeby zbudować ponownie El Camino, w którym już widziałem denerwujące mnie niedoróbki nie ma sensu i trzeba zrobić chociaż mały kroczek do przodu.
..ale chyba dochodzę do ściany ;P