liwnik pisze: ↑2022-03-01, 09:26
Przez użycie sztabek, mur wygląda trochę jakby unosił się w powietrzu.
Ale tylko trochę.. ;) Chciałem najpierw po bożemu tile na dole dołożyć, ale "przestraszyłem się" narożnika i ponieważ zacząłem budowę w okolicach 22-ej, to poszedłem bez większego namyślania się w stronę tych sztabek, które chyba faktycznie nie są najszczęśliwszym rozwiązaniem.. :) Może lepsza byłaby po prostu płytka..
liwnik pisze: ↑2022-03-01, 09:26
Przez użycie sztabek, mur wygląda trochę jakby unosił się w powietrzu.
Ale tylko trochę.. ;) Chciałem najpierw po bożemu tile na dole dołożyć, ale "przestraszyłem się" narożnika i ponieważ zacząłem budowę w okolicach 22-ej, to poszedłem bez większego namyślania się w stronę tych sztabek, które chyba faktycznie nie są najszczęśliwszym rozwiązaniem.. :) Może lepsza byłaby po prostu płytka..
Dzięki!
Albo może po prostu cofnąć ściany o pół płytki (trochę więcej kombinbowania) i by była fajna imitacja listew przypodłogowych :)
Praca bardzo fajna, pomysł z wgnieceniem kota w podłogę ciekawy
Fuku pisze: ↑2022-03-09, 21:42
Albo może po prostu cofnąć ściany o pół płytki (trochę więcej kombinowania) i by była fajna imitacja listew przypodłogowych :)
Pomyślałem nawet o tym, ale i na tym poprzestałem ;). Pewnie bym to zrobił wciskając bary w dolną część i wyżej w ścianę i przesunąłbym tę ścianę używając rączek droidów czy czegoś podobnego... Spróbuję może przy budowie następnych scenek. Buduję obecnie coś innego z dokładnie tego samego asortymentu klocków, więc nazajutrz rano rozebrałem scenkę bez próby polepszania.