Jest on luźno inspirowany kilkoma projektami domów, które można zobaczyć w okolicach Warszawy, ale domyślam się, że to może być dość popularny styl w całej Polsce.
Jak to zazwyczaj u mnie model jest wykończony także w środku, zachowana jest też komunikacja (schody :) ). Dorobiłem też odrobinę ogrodu, a w zasadzie podwyższoną grządkę, do tego drzewo i trochę kwiatów rozsianych po działce.
Te drzewo z prawej strony było moją pierwszą próbą wykorzystania listków branych z warszawskich ścianek w LBRach - na te jedno zeszło tak z 1/7 dużego kubka. Nie spodziewałem się, że to jest tak listkożerna sprawa...
Poniżej widać jeszcze, że drzewo służy do relaksu oponowego :) Widać też tu lepiej grządkę.

I jeszcze rzut na drugą stronę budynku:

Wracając jeszcze do garażu, a w zasadzie do jego "mieszkańca", do domku dorobiłem mały samochód, który akurat mieści się w niedużym garażu. To dobry moment na podziękowania dla Szygalewa, który przypomniał mi o klamkach :)

A teraz przejdźmy do wnętrza.
Zacznijmy od rzutu na cały parter z podwórkiem:

Od razu widać co i gdzie :)
Wchodzi się od razu do salonu, czy to z zewnątrz czy garażu. Z prawej strony drzwi wejściowych są schody na pierwsze piętro, pod nimi znajduje się aneks kuchenny, środek pełni rolę jadalni. Na przeciwko schodów para drzwi - z lewej do garażu, potem regał z książkami i z prawej toaleta. Przy aneksie kolejne drzwi prowadzące na tył posesji.

A teraz przechodzimy na pierwsze piętro, gdzie mamy coś na kształt drugiego salonu. Jest tu telewizor, sofa i konsola do gier :)

Za ścianą, strefy ciszy :) - sypialnia. Tam już standardowo łóżko, szafka nocna, szafa na ubrania i biurko. W świecie LEGO to i tak sporo... zazwyczaj na nic nie ma miejsca :)

Wszystkie zdjęcia można obejrzeć w niewielkiej galerii na moim Bricksafe.
Mam nadzieję, że się spodoba :)