Dzień dobry!
Przedstawiam moją propozycję domku jednorodzinnego. Trafi on na makietę Klocki-Zdrój do Pszczyny :). Spróbuje również swoich sił w konkursie dotyczącym "domku podmiejskiego".
Nazwa domku może wydawać się dziwna, więc wyjaśniam od razu, że rzecz w tym, iż zamiast zielonych płytek jako trawy użyłem zielonych "groszków" ;). Może to śmieszne, ale po prostu nie miałem płytek "na starcie" budowy. Miałem natomiast groszki :). I tak już zostało, bo mi się spodobało :).
Zbudowałem dom nowoczesny, w którym jako element wykończeniowy elewacji zastosowano blachę w kolorze antracytu. Podoba mi się ten nowy styl w budownictwie :). Jeśli dom nowoczesny - to nie mogło zabraknąć również paneli fotowoltaicznych i pompy ciepła.
Pobawiłem się też z ogrodem, chciałem, żeby był "nasycony" i w miarę możliwości "nadrabiał" brak wnętrz domku.
Jest też samochód, no bo jak bez samochodu? ;). Poszedłem trochę na łatwiznę i wykorzystałem "bazę" poprzedniego samochodu "sportowego". Ten obecny poszedł w stronę jakiegoś hatchbacka-a chyba.. ;)
Podjąłem ponadto próbę wprowadzenia odrobiny życia wokół domku: Pani Groszkowa (:p) ścina kwiatki do wazonu, a Pan Groszek naprawia przebite koło roweru. Kot natomiast bacznie obserwuje automatyczną kosiarkę pracującą w okolicy tarasu.
Tyle słowem wstępu ( i tak za długiego.. ;). Czas na zdjęcia.
Rzuty ogólne przodu:
Rzuty ogólne tyłu:
Parę zbliżeń:
I samochód:
Link do galerii: https://bricksafe.com/pages/szygalew/house-in-peas
To by było na tyle :) Mam nadzieję, że wyszło spoko :) Zapraszam do komentowania.