Dziękuję Dmac!
Tak, jak kiedyś myślałem na luźno, nie w kontekście akurat tego modelu o listwie drewnianej, to marzyłem sobie, że zrobię ją właśnie z drewnianych tile ;) Ale tak jak piszesz -problem z dopasowaniem, no i tile z wzorem drewna też dość drogie są ;) I niektóre mają gwoździe, co średnio pasuje.
Moje myślenie było mniej więcej takie:
Zbuduję Jeepa/inną fajną terenówkę, żeby odejść choć troszkę od swojej konwencji --> większość fajnych Jeepów była wielokrotne budowana z Lego --> Wagoneer! Nie do końca "prawdziwy dżip", ale wrzucę go na terenowe opony i upiekę dwie pieczenie przy jednym ogniu :P Albo nawet trzy, czy cztery - chciałem też auto z listwą boczną drewnianą zbudować i jakieś kombi (wiem, to bardziej suv). ;)
Auto Skyler
Sprawdziłem - da się go zbudować w dark red - są wszystkie potrzebne części, i da się je kupić od ręki. Wtedy wnętrze oczywiście trzeba byłoby też przemalować.
Nie brałem w ogóle pod uwagę dark red - jak wyszukiwałem różnych Wagoneerów, to w takim kolorze mi nigdy chyba nie wyskoczył, druga rzecz, że pomijałem ten kolor, bo to jednak czerwony, a w czerwonym już dosyć dużo modeli zbudowałem i mi się znudził. Ale przygaszony dark red jest bardzo fajny... słowem - gdybym sobie przypomniał, że Skyler jeździła ciemnoczerwonym Wagoneerem, pewnie bym zbudował auto w takim kolorze ;)
EDIT:
dmac pisze: ↑2023-03-24, 23:53
Gdybym miał pokręcić na coś nosem, to może tylko na opony - zdecydowałeś się na terenowe (no wiem, przecież to jeep), a materiał dowodowy - włącznie z Breaking Bad ;) - sugeruje bardziej miejskie. Ale to rzecz gustu.
Zrobiłem sesję na oponach miejskich - dla mnie gorzej, wyglądają jakby były za małe, ale to terenowe są za duże (wg skalera) :) Ale duża opona/koło zwykle wygląda lepiej, więc to pewnie ten efekt. No i jakbym myślał tylko o miejskich, to mógłby siedzieć niżej, to też by pewnie zniwelowało w jakimś stopniu ten efekt.
Zdjęcia w pierwszym poście, pięć ostatnich.