Witam.
Tak sobie wczoraj siedzialem na YT i ogladalem filmy z roznymi fajnymi furami. Nagle jak mnie inspiracja w leb nie walnie... Tak, to bylo to. Monster truck na bazie zoltego autobusu szkolnego. Co w takiej sytuacji robi zwykly czlowiek? Mysli sobie "chcialbym taki miec". Co z kolei robi AFOL? Buduje.
Pomysl byl blyskawiczny, postanowilem zastosowac kola takie,jak Zumbi w Grabazu, zeby pasowaly do siebie skala, jakby w Kielcach udalo sie je postawic kolo siebie.
Budowa poszla rownie szybko, bo podwozie zrobilem tak,jak w trialowce do projektu miasto, czyli podluznice z liftarmow i do nich wpiete osie na axlepinach.
Powstalo sobie w niecala godzine takie calkiem sympatyczne wozidelko w calkiem sympatycznym zoltym kolorze.
Jakiez mnie nieszczescie spotkalo, kiedy sie okazalo, ze jednoczesne importowanie 22GB muzyki do biblioteki iTunes i sciaganie zdjec z aparatu to byl pomysl godny tylko tak debilnego umyslu, jak moj. Podczas, kiedy aparat probowal sie polaczyc z komputerem (a moze na odwrot, chociaz moj aparat jest chyba od kompa jednak madrzejszy :] ), a TruckeR i Longer mnie molestowali, zebym im pokazal zdjecia, postanowilem cos poprawic.
Na pierwszy ogien poslo podrasowanie tylu przez zlagodzenie przejscia miedzy slupkiem, a gorna krawedzia szyb z jednoczesnym dodaniem dodatkowych lamp.
W nastepnej kolejnosci dolozylem z przodu rury ochronne i przeprofilowalem maske dodajac do niej szpanerski inhalatorex.
Na koniec postanowilem zrobic miejsce w przegrodce z panelami, wiec dorzucilem po obu stronach gustowne i niezbyt krzykliwe progi.
Teraz calosc prezentuje sie elegancko i agresywnie. Jeszcze mu chce dolozyc jakies naklejki,ale wszystko w swoim czasie.
I teraz jeszcze pytanko: maszyna ma 10 studow szerokosci, wiec do miasta jest za duza (sama buda, to niecale 7 studow-wystaja progi), ale czy daloby sie gdzies znalezc miejsce, zeby to nie stalo poza makieta, jesli bym to zabral ze soba? ;)