O to moja praca do drugiego etapu BTT. Jest to ździebko przerośnięty krab transportowy, oczywiście oswojony ;) Kraby z natury są dość silne, a taki gigant to dopiero ma siłę. Wiec nie sprawi mu problemu przetransportowanie kilkutonowego ładunku. A długo dystansowe rejs to dla niego spacerek ;P
Fajny krab, najbardziej podoba mi się zdjęcie samego kraba, bez ładunku. Jest dosyć kształtny. Z ładunkiem i zanurzony nie wygląda dobrze. A co z chodzeniem bokiem - chyba dobrze by to
było uwzględnić sadzając woźnicę?
Krab jest boski. Świetna woda, w ogóle czuć niemal piracki klimacik(ciężko mi wydobyć ze łba odpowiednie słowo) . Nie mogę się doczekać pełnej galerii. Poza tym za diabły bym nie spodziewał się, że zbudujesz jakiegoś zwierzaka :)
Bobofrutx pisze:Ale plandeka zabezpiecza ładunek przed zmoknięciem, podczas deszczu
Zdaje się, że kraby nie pływają tylko chodzą po dnie, więc jak będzie głębiej, to i tak ładunek zmoknie. No i kierowcy przydałaby się wtedy jakiś sprzęt do oddychania.
Wszyscy bardzo chwalili, wiec ja napisze co mi sie nie podoba.
Szczypce wieksze! Pamietam z filmow dokumentalnych z Discovery, ze czesto kraby maja jeden sczypiec wiekszy od drugiego. Mysle, ze swietnie wygladalby jeden wielgasny szczypiec (taki do obrony przed piratami) a drugi wyraznie miejszy. Ale to moja prywata uwaga.
Poza tym swietny pomysl.
Ostatnio zmieniony 2008-09-19, 09:23 przez Wookashek, łącznie zmieniany 1 raz.
zgrredek pisze:Zdaje się, że kraby nie pływają tylko chodzą po dnie, więc jak będzie głębiej, to i tak ładunek zmoknie. No i kierowcy przydałaby się wtedy jakiś sprzęt do oddychania.
Mikolaj pisze:Czy pojazd może skakać / pełzać / łazić po dnie?
Nie, zadanie mówi: "zbudować pojazd pływający".
...i nie mogłem zrobić kraba chodzącego po dnie :/ Więc pomyślałem że zrobię kraba pływającego po powierzchni :)
Wookashek pisze:Szczypce wieksze! Pamietam z filmow dokumentalnych z Discovery, ze czesto kraby maja jeden sczypiec wiekszy od drugiego. Mysle, ze swietnie wygladalby jeden wielgasny szczypiec (taki do obrony przed piratami) a drugi wyraznie miejszy. Ale to moja prywata uwaga.
Dobra uwaga. Jeden szczypiec większy był by dobry do obrony i krab mógł by przez to wyglądać ciekawiej, ale stawiał by większy opór przy pływaniu w związku z tym prędkość byłaby mniejsza ;P Moim zdaniem ważne jest jak najszybsze dostarczenie ładunku.
Ostatnio zmieniony 2008-09-19, 10:58 przez Bobofrutx, łącznie zmieniany 1 raz.