Dane ogólne:
Liczba klocków: 164
Minifig's: 1
Seria: Exo Force
Rocznik: 2006
Cena: Allegro - mniej niż 20 zł ! Ja kupiłem za 21 :P
Spis części: http://peeron.com/inv/sets/7700-1
Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=364321
W związku z tym że ostatnio strasznie potaniał ten zestaw,
napewno wielu z was rozważa jego kupno, jeśli już tego nie zrobiliście:)
Właśnie z myślą o tych jeszcze niezdecydowanych, napisałem tą recenzje.
Pudełko:
Zwykle nie zwracam większej uwagi na pudełka, jednak z tym zestawem było inaczej.
Pudełko dość sporę jak na tego rozmiaru zestaw, ale nie w tym rzecz. Grafika na pudełku jest bardzo przejrzysta i miał dla oka, lecz największego uroku dodaje fakt że rysunek modelu jak i napis Exo focre jest wytłoczony na kartonie. Kolejną rzeczą która sprawia iż rozpisuje się na pudełkiem jest otwierana klapa którą możemy spotkać w dużych zestawach. Znajduje się tak krótki komiks, bardzo ładny "szkic" modelu głównego jak i mały rysunek modelu alternatywnego.

Instrukcja:
Zszywana 40-sto stronicowa książeczka, czytelna bez błędów.. i chyba to na tyle.
Zawartość pudełka :)

Z pudełka wylatują nam 3 woreczki z klockami, klasycznie już posegregowane według wielkości, "światłowód" , no i arkusz z 31! bardzo ładnymi naklejkami ..
Odnośnie klocków o których warto wspomnieć:
*

A oto jak świeci wyżej opisany brick:

*

*

Obronić się tym raczej nie da :D

*Na plus napewno zasługuję duża liczba białych Wedge-i, szybka i bardzo sympatyczny minifig z ciekawą fryzurą i dwustronną buźką, a tak po za tym to raczej normalka..
Pora napisać coś o samym modelu:
Prezentuję się ładnie, chodź napewno 100 razy lepiej prezentował by się z naklejkami (których niestety dla was nie zamierzam
"marnować" na ten model):D Co więcej, model jest duży jak na liczbę klocków z których się składa..
Wszystkie rączki i nóżki można mu obracać w każdą stronę świata.
Zestaw ewidentnie nadaję się na półkę ponieważ wielką jego wadą jest to że jest strasznie delikatny..
Wystarczy mocniej chwycić lub niezdarnie go podnieś, a już widzimy odpadające od niego klocki..
Do zabaw z dziećmi się on nie nadaje, zaraz usłyszał byś "tatooooooo! robot się rozpadł!":D

Od tyłu nie prezentuję się już tak ładnie.. tą czerwoną wajchą włączamy laser gdy pociągniemy ją na dół..

Istnieje również model alternatywny niestety nie dostajemy do niego instrukcji,
a szkoda bo już na pierwszy rzut oka prezentuję się lepiej niż nasz Generał Dajmos..
Instrukcję napewno można znaleźć w sieci, ja niestety nie szukałem:)

Śliczny?! nieprawdasz?! :)
Podsumowując 7700 to bardzo dobry zestaw, za 20 zł dostajemy ponad 160 ciekawych klocków,
które przydadzą się nie tylko miłośnikom Space.. Polecam ten zestaw napewno nie będziesz zawiedziony!
[+]
*Cena
*Light brick
*Naklejki !
*sporo ciekawych i przydatnych klocków
[-]
*brak instrukcji modelu alternatywnego
*krucha konstrukcja
P.S
Wybaczcie że zdjęcia modelu są zrobione na prześcieradle,
ale jawnie w mojej studenckiej norze nie ma lepszych miejsc do fotografowania (szczególnie w nocy) :)
...po za tym nie chciało mi się sprzątać:P