Przedstawiam efekt prac trwających ponad 2 miesiące. Kawał czasu, ale w końcu jest.
Dlaczego Bartek? Bo nikt do trialu jeszcze go nie zbudował i fajny z niego rodzimy kanciak.

W oryginale wygląda tak.
Jego specyfikacja (jedna ze znalezionych):
Wysokość – 2740 mm
Szerokość – 2600 mm
Długość – 7456 mm
Rozstaw osi – 4100 mm
Silnik 5,9l 6-cylindrowy
Parametry wersji LEGO:
Skala - ok 1:13
Wysokość - 31 st.
Długość - 70 st.
Szerokość - 25 st.
Rozstaw Osi - 38 st.
Waga - ok. 3.2kg
Koła - 81.6x38 (są małe, niestety jeszcze nie mam 94.8, a na takich chciałbym jeździć, poza tym przy tej masie mocno się uginają, trzeba je czymś wypełnić)
Przełożenie - 1:15 (początkowo było 1:9, ale przy tej masie wydawało mi się za szybkie)
Napęd - 2xPF XL
Skręt - PF Medium
Napęd atrapy - PF Medium
GALERIA
"Specyfikacja sport" - czyli dziwna paka podnoszona pneumatyką, orurowanie kabiny & halogeny.
Powstawał dosyć długo. Najpierw były kombinacje z mostami, zakupy niezbędnych części, modyfikacje mostów, 8275, kolejne zakupy, ukończenie mostów, decyzja że trialówka nie będzie Krazem 5133BE a Jelczem, rama, zakupy, kabina, paka. Pozostało kupić 8297 żeby maszynę na odpowiednich kołach postawić i pewnie jeszcze sporo modyfikacji usprawniających.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w9dBTIVMaT0[/youtube]
Wysokości przeszkód (pudełek): 4 i 6 cm.
Chodzi mi po głowie odchudzenie przodu, na filmie wyraźnie widać że tył podjeżdża pod pionową przeszkodę łatwiej. Rama bez kabiny i paki jeździła niemal po wszystkim na przełożeniu 1:9.
PS. Dzięki wszystkim, którzy służyli radą i oczywiście dostawcom części, w szczególności Marcinowi z Łodzi za ładnych kilka kilogramów klocków:)